COMENTARIO HACERCA DE LA ENTRADA: "ATRÉVETE A HACER REALIDAD TUS SUEÑOS"

( Autor: Alex Rovira; texto de "los siete poderes"; extraido del blog de Xavier Rosell "http://xavierrosell.blogspot.com/2007/10/atrvete-hacer-realidad-tus-sueos.html")

"Sin retos no podemos crecer. El miedo al fracaso mata la vida. ¡Yo sé que puedes ser un gran rey! Y tú también lo sabes, no te engañes. ¡Atrévete a hacer realidad tus sueños! ¡A decir al mundo quién eres en verdad! Ejerce el poder que albergas en tu alma, no el que nace de la vanidad ni del miedo, pues ése es el que ejerce Nul. Te estoy hablando de otro poder, del que se manifiesta en la capacidad de encarnar los sueños a través de la pasión y del trabajo perseverante y paciente, ése que permite transformar la realidad y crear nuevas circunstancias para que la vida futura sea diferente, mejor, próspera y con sentido..."

Esta entrada me ha parecido de gran importancia, una entrada que además de estética, puede constituir todo un pensamiento personal, es decir, en el caso de los docentes es relevante que compartan esta visión expuesta en el texto paa poder llevar a cabo con éxito el proceso de enseñanza- aprendizaje.

Podria parecer que esto no tiene que ver con la incorporación de las NTIC en el aula, pues se trata de unas palabras o ideas capaces de aplicarse a cualquier ámbito de la vida humana, no obstante, me parece interesante enfocar esta afirmación hacia el tema de la incorporación de las NTIC en el aula para que se pueda llegar a comprender poquè he escogido este texto y porquè y como pienso que este esta relacionado con el tema.

Lo voy a enfocar desde el punto de vista del docente frente a las nuevas tecnologías, pese a que, como ya he afirmado antes, puede ser aplicado y tratado desde otras muchas perspectivas.

El docente ha de superar el miedo, dejar de prtender ser un gran rey del aula, esto tal y como afirma el texto ya no es posible, pretender volver a una educación donde el alumno sea un súbdito del supuesto rei ( professor) no es más que un deseco ideologico educativo, heredado de los sistemas dictatoriales, y para nada formadores del alumnado, por lo que superar el miedo a dejar de ser el rey, para convertise en un realizador de us propios sueños puede generar cierto miedo o inseguridad en el docente.

El docente debe dejar un rolque no le pertenece, y convertirse en un ser humano cuyo poder no sea gobernar los pensamientos, sino liberarlos, medante la capacidad de trabajo y perseverancia.

Relacionado con las nuevas tecnologías el docente ha de perseverar en el conocimiento de ellas, trabajar duro, aprender, pues son pieza clave para mejorar la educación de los alumnos, para mejorar también las propias posibilidades docentes, familiarizarse y familiarizar a los alumnos con las nuevas tecnologías es la llave para poder abrir el cajón de sastre que es el mundo actual i organizarlo, vaciarlo de aquello innecesario, promoviendo la capacidad critica y la capacidad de trabajo perseverante y autonomia, tanto para el maestro como para el alumno, mediante el uso de las nuevas tecnologías

La força de la digitalització

La força de la digitalització
Com a tota ferramenta, internet esta pensat per a que el ser humà es serveixca d'ell de manera adecuada.

L'EXPERIÈNCIA DE CREAR UN BLOG

L'activitat de crear un blog, es tracta de una activitat imaginativa, innovadora, formular un contacte amb les posibilitats que pot oferir un blog, tant d'expressió com d'interacció amb altres persones és una expèriencia divertida i eriquidora.

Al principi no tenia ni la més remota idea, de cap a quin camí debía orientar la construcció d'aquest blog, no obstant al crear-lo me adonat que suposa un important contacte amb internet, i amb les posibilitats que ofereix internet i els blogs, que permeten crear una forma d'expressió única i personal de cada individu; formen un lloc on les persones poden dir el que pensen, on s'enriqu¡queixen uns als altres, i on el mateix individu, aprén molt de la interacció amb altres persones.

Així doncs, he pensat que res podía ser més útil, que crear un blog, on s'animara a educar tecnològicament, a ensenyar als nens les possibilitats d'aquest món tan excepcional, per tal de formar a les noves generacions, en la bona utilització d'aquesta inmmensa i excepcional ferramenta humana.

Crec per tant que fer aquest blog, ha sigut una experiència enriquidora, que m'ha fet entendre aquest nou tipus de ferramenta, com una de les tantissímes i fenomenals maneres, en les cuals pots defensar les teves idees front a tota la humanitat mitjançant internet.

En conclusió he dut a terme la elaboració d'aquest blog amb la pretenció de que tothom s'anime a descobrir la experiència que proporciona internet, i per tal de defensar la importància que té una bona educació tecnològica, en primer lloc, per formar persones capaçes de enriquir-se i dur a terme una bona utilització d'internet, i d'un altra banda, perquè tot el món siga capaç de coneixèr i difrutar de les posibilitats que aquest proporciona.

Així el que he fet creant aquest bloc, es formar un espai personalitzat mitjançant el qual defensar la idea de l'educació tecnològica, entenent alhora i descobrint la importància, relevància, i funcionalitat de internet en el món actúal.

LES AULES AUTOSUFICIENTS D'ARIÑO

En el meu cas vaig descobrir aquest vídeo fa un any i el vaig ficar immediatament al bloc, quan el vaig crear perquè hem va parèixer que corresponia amb una bona idea d’inserir les noves tecnologies en l' àmbit escolar.

M’agradaria en primer lloc explicar com vaig conèixer aquest vídeo perquè hem pareix molt interessant. Només venir a la universitat vaig conèixer una persona d'Ariño, parlant sobre els models d’escola que s'hi respiraven a cada un dels nostres llocs, ella hem va explicar, que en el seu poble( situat a Teruel, casi fent frontera amb Saragossà capital), havien dut a terme una iniciativa molt interessant amb els PC tablets, que consistien en una mena de llibretes electròniques, que feien a la vegada funció de llibres, activitats, jocs i milers de recursos, sense oblidar la tradicional escriptura a mà que també permet aquesta tecnologia capaç de proporcionar informació al nen i rebre informació del alumne. En una escola rural d’un poble majoritàriament miner, s'havia decidit apostar per propulsar una educació tecnològica i novedosa. Fà un any aquest material tecnològic sols estava a disposició d’un curs però amb previsions de que d’ací 5 anys aproximadament tota l’escola gaudirà d’aquest nou material d’aprenentatge. Hem va parèixer impressionant que en un poble miner, "suposadament" més allunyat dels grans recursos que proporcionen les grans ciutats en quant a noves tecnologies, foren capaços d’haver aconseguit aquest gran pas, i que aquestes suposades grans ciutats, a penes i donant les gràcies haguessin pogut col•locar un ordinador en cada classe.

Aleshores hem va mostrar el vídeo, del qual vaig quedar notablement impressionada y admirada.

ORDINADORS PER A CADA NEN

ORDINADORS PER A CADA NEN
Cada vegada es més evident el distànciament tecnològic entre les diverses parts del món, i surten iniciatives com aquestes interessants però per a canviar i aturar esta distància, ¿Es suficient amb aquest tipus de iniciatives?; ¿ Que més esta al abast de la nostra mà?

lunes, 11 de febrero de 2008

TENIM CURA DEL PLANETA

Som un grup de classe de tercer, del col.legi Serrano Suñer de Castelló de la Plana. Com a mestres es trobem Veronica mestra del centre i Sara mestra de practiques.

Estem estudiant la cura del planeta i hem decidit emprar un mètode tan poderós com es el Internet, per a fer conscients als nostres lectors de la importància que té tenir cura del planeta, i cuidar el món en el qual vivim, perquè sols en tenim un, i es únic i irrepetible.

Perquè volem cuidar el món i fer força perquè els nostres adults, pares i famílies també en tinguem hem unit una serie de afirmacions que han elaborat els nostres alumnes com a reclam per a donar suport a la nostra causa: !TENIM CURA DEL NOSTRE PLANETA!



Com podem tenir cura del planeta?

No tirar petroli, ni malgastar paper,aigua o fumar.

C.

Idees per a tenir cura del planeta es reciclar. El contenidor verd per al vidre, el blau per al paper i cartró i el groc per als envasos.

També es necessari no malgastar l'aigua quan ens llavem les dents, per això no hem de banyar-nos tots els dies sinó que tenim que dutxar-nos, i tampoc tenim que canviar tots els dies i anys l'aigua de la piscina.

M.

No tirar fem, no deixar l'aixeta oberta i sobretot no malgastar l'aigua.

A.

No cremar els arbres, perquè si no no podrem respirar, perquè ells són els productors de l'oxigen.

N.

Jo crec que per tindre cura del planeta tot el món té que:

1)No matar els animals
2)No tallar els arbres
3)Tirar el fem al lloc corresponent: reciclar
el plàstic al contenidor de plàstic, el vidre al de vidre i el de cartró al de cartró.

A.


HEM DE FER UN CRIT I ELS NOSTRES ALUMNES HO SABEN:


!CUIDEM EL NOSTRE PLANETA!

No hay comentarios: